Ocean

De Sufi Way

Selectie uit de teksten van Elias Amidon

2022 nr 03

Er is een lied in jou;
en een grote Stilte die luistert.

    FLITS van de week

De Sufi Way, de 'wijze van de soefi', is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwenoude spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden.
Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven geloof. De kern van de wijze van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen. (Lees verder)

Workshops

Agenda

12-2-2022 - 23-2-2022
Enter into Silence

Wandelretraite in de woestijn van Marokko
Deze wandelretraite biedt ons de kans om te ervaren hoe de uitgestrekte leegte en stilte van de woestijn ons verbindt met onze eigen innerlijke stilte. Als we de woestijn inlopen, worden we uitgenodigd om onze gehechtheden en beslommeringen achter ons te laten en simpel bewust te zijn.
Naast andere praktijken zijn er stille en zingende meditaties, zikr, avonden met poëzie en met verhalen en een solo retraite. De voertaal is Engels, vertalingen in het Frans, Nederlands en Duits zijn beschikbaar. Deze retraite wordt gefaciliteerd door Karim Noverraz en Elmer Koole, twee ervaren retraite leiders van de Sufi Way.
Lees ook de flyer.

Meer informatie kun je inwinnen bij sufipilgrimage@gmail.com in het Engels of bij Elmer Koole (elmerkoole@gmail.com) in het Nederlands.
Voor een meer uitgebreide beschrijving van het programma en een registratieformulier: klik hier.

Deze spirituele reis is een project van de Sufi Way in samenwerking met de Agence Désert et Montagne.

Meer info...


6-4-2022 - 10-4-2022
The Invisible Offering

Verlichting is niet bereikbaar. Niemand heeft ’het’ en niemand kan ’het’ krijgen. De Ene is niet iets dat verborgen is of ergens anders ligt te wachten.
Het is alom tegenwoordig en een geschenk waarin we allen kunnen delen. In zijn boek The Open Path spreekt Pir Elias Amidon in de allerlaatste paragraaf in dit verband over het onzichtbare geschenk, ’The Invisible Offering’.
Dit onzichtbare geschenk is het thema van een programma volgend jaar september dat met supervisie van Elias Amidon door Simon Vivian, Suzanne Inayat Khan en Elmer Koole wordt voorbereid. Het wordt een programma met ruimte voor stilte, poëzie, muzikale meditaties (zikr), sohbet en het ervaren en verdiepen van vriendschap.

De voertaal tijdens deze retreat is Engels.
Een flyer vind je hier. maar daarop zijn de datums niet meer geldig want deze retreat, gepland voor 2021, werd uitgesteld i.v.m. Corona.

En natuurlijk geldt het grote voorbehoud dat corona heet nog steeds: kijk tevoren op de website www.sufiway.nl

Informatie en inschrijven
Schrijf een mail aan Elmer Koole (elmerkoole@gmail.com)

Meer info...


26-5-2022 - 29-5-2022
De kracht van vergeving

Wie niet kan vergeven sluit zijn hart
Inayat Khan

Tijdens deze dagen kunnen we ervaren dat vergeving werkelijk een kracht is, die ons hart weer kan openen. En daardoor bevrijden we in de eerste plaats onszelf!
Iemand anders of jezelf vergeven is niet makkelijk en vraagt tijd en moed. Je kunt niet vergeven totdat je dat wilt. En alleen jij weet of en wanneer je kunt vergeven. Dat moet een persoonlijke keus zijn die in vrijheid is genomen. Ook om vergeving kunnen vragen is een proces dat veel kanten heeft en tijd vraagt.
Vergeven is niet het ontkennen, maar juist erkennen wat is gebeurd en daardoor het ‘verhaal’ en de pijn achter je te kunnen laten.
Verzoening met wat is geweest verzacht de pijn die we vaak al lang met ons meedragen. Zowel vergeven als vergeving krijgen werkt bevrijdend. Het helpt om weer anders in het leven te gaan staan, los van bitterheid of wrok.
Naast o.a. (schrijf)oefeningen en geleide meditaties zullen we mediteren en in stilte wandelen in de duinen en langs het strand van Katwijk. De periodes van stilte hebben een heilzaam effect op een proces van loslaten en opnieuw beginnen, met een geopend hart!

De workshop wordt geleid door Sensei Irène Bakker (zie ook https://zenspirit.nl )
Deze workshop kon vanwege Corona al 2 jaar niet doorgaan op Terschelling. Degenen die zich daarvoor hadden opgegeven hebben tot 1 januari voorrang bij plaatsing.

Voor wie betaling van het volle bedrag een belemmering vormt zijn er mogelijkheden voor korting; overleg met Elmer Koole.
Meer info...


donderdag 10 februari 2022 - Internet/Telefoon
Healing ceremonie
zaterdag 12 februari 2022 - Buitenland
Enter into Silence

Zie tekst hiernaast.
donderdag 10 maart 2022 - Internet/Telefoon
Healing ceremonie
woensdag 6 april 2022 - Opsterland
The Invisible Offering

Zie tekst hiernaast.
donderdag 7 april 2022 - Internet/Telefoon
Healing ceremonie
donderdag 12 mei 2022 - Internet/Telefoon
Healing ceremonie
donderdag 26 mei 2022 - Katwijk
De kracht van vergeving

Zie tekst hiernaast.