21 februari 2017

Zes boeken genomineerd voor de
Woutertje Pieterse Prijs 2017

Zojuist zijn in het radioprogramma Kunststof op NPO radio 1 de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt. De jury, onder voorzitterschap van Noraly Beyer, nomineerde het maximale aantal van zes titels en koos voor boeken met een universele en tijdloze waarde, waarin tekst en beeld elkaar op bijzondere wijze versterken. Welke van de zes boeken bekroond wordt met de 30e Woutertje Pieterse Prijs, wordt op zaterdag 8 april 2017 bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

Genomineerd zijn:

Aap Beer Zebra
van Bette Westera & Henriette Boerendans
(Uitgeverij Gottmer)
De ring van Koning Salomo
van Lida Dijkstra & Martijn van der Linden
(Luitingh-Sijthoff)
Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld
van Tom Schamp
(Lannoo Uitgeverij)
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
van Benny Lindelauf & Ludwig Volbeda
(Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)
Op een ochtend vroeg in de zomer
van Toon Tellegen & Sylvia Weve
(Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)
Stella
van Gerda Dendooven
(Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)

Jury 2017

De jury koos deze nominaties uit het volledige aanbod aan kinder- en jeugdboeken dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2016. Naast voorzitter Noraly Beyer bestaat de jury uit Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan. De komende weken gaat de jury zich buigen over de vraag welk boek zij als het beste kinderboek van het afgelopen jaar beschouwt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op zaterdagmiddag 8 april in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, tijdens de uitreiking van de 30e Woutertje Pieterse Prijs.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Woutertje Pieterse Prijs via wpp@woutertjepieterseprijs.nl of 06 4653 2525/ 06 1544 8604.