Home    Juryrapport    Lijst van prijswinnaars

Zeventiende Woutertje Pieterse Prijs voor Edward van de Vendel en
Fleur van der Weel

Amsterdam, Theater De Balie, 1 maart 2004

Edward van de Vendel en Fleur van der Weel hebben samen de Woutertje Pieterse Prijs 2004 gekregen voor hun gedichten-boek Superguppie. Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een oorkonde en een bedrag van 15.000 verbonden. Deze prijs voor kinder- en jeugdboeken werd daarmee voor de zeventiende keer uitgereikt. Superguppie  is uitgegeven door Uitgeverij Em. Querido.

De winnaars

Edward van de Vendel (1964) publiceerde onder andere drie dichtbundels (waaronder Aanhalingstekens), een jeugdroman waarvoor hij in 2000 zijn tweede Gouden Zoen kreeg (De dagen van de bluegrasliefde), en boeken voor jongere lezers, zoals Wat ik vergat en het voorleesboekje Jaap deelt klappen uit. Hij kreeg in 1999 zijn eerste Gouden Zoen en in 2001 een Zilveren Griffel.

(Meer informatie op http://www.edwardvandevendel.com)

foto: Chris van Houts

Fleur van der Weel (1970) besefte tijdens een studie rechten dat haar hart toch meer bij de kunsten lag. Ze studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze is werkzaam binnen verschillende disciplines van de (toegepaste) kunst: behalve als illustrator en grafisch vormgever, ook als vrij schilder (olieverf op doek) en als decorateur van kindermeubels.

foto: Lex de Meester

Home