iCal gegevens

U kunt zich de gegevens van een evenement op de Soefikalender laten toezenden in een z.g. "ICal" bestand, voor plaatsing in uw elektronische agenda.   U ontvangt dan een email met een bijlage; dubbelklik op de bijlage en hij wordt automatisch in uw agenda-programma ge´mporteerd.
U hoeft alleen nog evt een herinnering in te stellen en op "opslaan" te klikken.

Het ICal formaat wordt door vrijwel alle agenda's ondersteund. Mac OSX en Vista hebben een meegeleverde agenda, evenals de Microsoft programma's Outlook (onderdeel van Office) en Entourage (voor Mac).
Let op: het gratis bij Windows geleverde "Outlook Express" heeft geen agenda. Er zijn echter vele gratis programma's die deze functionaliteit bieden. Een paar suggesties (gemakkelijk te vinden met Google): ArtPlus wallpaper calendar, AMP Calendar, Kalendra, MT-Organiser, Pathways planner, Which Time Free. Het lijst van toepassing met iCalendar ondersteuning vindt u hier: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_applications_with_iCalendar_support.

Google agenda

Google biedt een gratis agendaprogramma aan. Net als GMail en andere Google programma's is dit een 'on-line' programma, d.w.z. dat u alleen toegang tot de gegevens hebt via het internet; de gegevens staan dus niet op uw eigen computer opgeslagen, maar op de Google computers.

De eerste keer dat u op de Google-knop klikt klikt komt u op de pagina's waar u zich moet registreren voor een gratis agenda. Dat is een eenmalige procedure. Volgende klikken opde Google-knop tonen u direct een "nieuwe afspraak"-kaart in Google.